Options
Gastronomía sustentable.
Journal
Hospitalidad ESDAI
Publisher
Hospitalidad ESDAI
Date Issued
2014
Author(s)
Garza Ducoing, Marcela González
Type
Resource Types::text::Non-primary product
Abstract
In order to understand the concept of sustainable gastronomy, we must first discuss the concepts of sustainability, sustainable business, food systems and gastronomical tourism. We will focus first on the actions for sustainability in general, and then analyze companies in favor of a sustainable cuisine, which will lead us to the full interpretation of sustainable gastronomy as a system that benefits various stakeholders: the final consumer, the producer, the economy, the environment and global health.
File(s)25_3 Gastronomía sustentable.pdf (305.18 KB)
Versión del editor
License
Acceso Abierto
How to cite
González Garza Ducoing, M. . (2014). Gastronomía sustentable. HE, (25), 55–83. Recuperado a partir de https://scripta.up.edu.mx/handle/20.500.12552/6995
Table of contents
Concepto de sustentabilidad -- Tendencias actuales de la sustentabilidad -- Gastronomía sustentable -- Ventajas y beneficios de la gastronomía sustentable -- Gastronomía sustentable y turismo -- Los beneficios de las empresas de
alimentos y bebidas sustentables -- ¿Productos orgánicos o ecológicos? -- Para educar en la sustentabilidad, y crear una cultura sustentable es necesario empezar desde el hogar -- Consideraciones finales
alimentos y bebidas sustentables -- ¿Productos orgánicos o ecológicos? -- Para educar en la sustentabilidad, y crear una cultura sustentable es necesario empezar desde el hogar -- Consideraciones finales
